Chia Mag

A Chia magot kezdetben a Maják és az Aztékok használták a jobb fizikális és mentális állóképesség érdekében. A “chia” szó a Maja nyelvben energiát jelent, amin nem is kell meglepődnünk, ha tudjuk mekkora tápértéke van a Chia magnak.

chiamag012345

Immunrendszer erősítő, segíti az emésztést és az anyagcserét, cukorbetegeknél javítja a vérnyomást és csökkenti az LDL koleszterin-szintet. Omega 3 zsírsavban gazdag, amely elősegíti a szív egészséges működését. Fontos vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat juttathatunk a szervezetünkbe a Chia mag fogyasztásával. Segít továbbá szervezetünk vörösvérsejt termelésében, az enzim-szintézisben, a szív és vázizmok működésében is.

Segít a bőr öregedésének lassításában, elősegíti az egészséges bőr kialakulását, valamint a köröm- és bőrbetegségek tünetmentesítését, gyógyítását. A magas rosttartalma miatt hozzájárul a szervezetünk megfelelő bélműködéséhez. Fontos tápanyagogat tartalmaz csontjaink számára és magas energianövelő hatása javítja az állóképességet, illetve a sportteljesítményt, fogyasztása testépítőknek is ajánlott.

100g Chia mag összetétele:
36g élelmi rost
20,4g fehérje
20g Omega 3
6,4g Omega 6
17,2 egyéb