Az oldalról és magamról néhány szóban

A honlap elsődleges célja, hogy összegyűjtsem egy helyre az általam kedvelt recepteket, hogy ne kelljen mindig átlapozni azt a sok, összegyűjtött nyomtatott oldalt, illetve átböngészni a gépen tárolt fájlokat, amikor szükségem van egy-egy jól bevált receptre, hanem egy-két kattintás után azonnal elérhetőek legyenek. Másodszor, pedig nagyon szívesen megosztom őket azokkal, akiket érdekel ez a fajta sütés-főzés, egyszóval ez az életmódváltósdi dolog. Remélem, hogy egyre többen vagyunk, leszünk, akik ez irányba lépnek.angi0222222

Az oldalon vannak saját próbálkozások, más “fitt szakácsok” kipróbált receptjei, illetve olyan “normál” receptek, amiket én “fitt” verzióban készítettem el.

A receptek, képek több év alatt gyűltek össze, van köztük olyan, ami a kalóriaszmálálós korszakban készült, azoknál feltüntetem a kalória értékeket. Az újabb recepteknél viszont a CH-t adom meg, (ahol számoltam, vagy ahol a recept szerzője megadta), mivel egy jó ideje inkább erre figyelek, és nem számolok kalóriát.

Magamról:

Életmódváltásom kezdete 2009-re tehető, amikor is megelégelve a kb. 10-12 kg súlyfelesleget (ami szépen lassan az évek folyamán rám rakódott), belevágtam a kalória számlásba, miután találtam egy nagyon jó kis csapatot egy oldalon. Akkor kezdtem ismerkedni a különböző reform, egészséges alapanyagokkal, receptekkel. Kevesebb, mint egy év alatt meg is szabadultam a súlyfeleslegtől, úgy, hogy egész idő alatt élveztem az egészet, mivel sosem éheztem, mindig jöttek az újabb és újabb receptek, amiket nagy élvezettel próbáltam ki. Jó darabig tartottam is a súlyom, aztán kezdtem egyre jobban elengedni magam, és ugyan továbbra is számoltam a kalóriákat, de sajnos szépen lassan visszatértem újra a “szemét ételekre”, üres kalóriákat vittem be, aminek köszönhetően mindig éhes voltam, egyre többet ettem, és szépen visszaszedtem a leadott kilóim felét kb. Szenvedtem, mert egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy visszatérjek a helyes útra. Egészen 2013 januárjáig, amikor is azt mondtam, hogy elég. Fejben már előtte készültem, barátkoztam a gondolattal, ezért sokat olvasgattam a témában. Ezúttal nem a kalória számlálást választottam, hanem arra törekedtem, hogy minél “tisztábban” étkezzem, próbálgattam, hogy mi jó a szervezetemnek, mi segíti, mi hátráltatja a fogyást. Megmondom őszintén élveztem, hogy nem kell mindent méregetni, számolgatni, stb. Azóta is ezt a vonalat követem, tehát nem tartok semmilyen diétát, nem számolok kalóriát, a CH-t csak “nagyvonalakban”.

A másik dolog, ami még új volt, hogy végre elkezdtem sportolni is. Az otthoni dvd-s módszert választottam, és, ahogy az étkezésnél, a tornánál is először csak próbálkoztam. Kipróbáltam Rubint Réka, Péntek Enikő (kettőjük közül nálam Enikő lett a befutó), egy-két külföldi edző tornáit, míg végül megtaláltam a nekem valót Jillian Michaels személyében. Nagyon tetszett a stílusa, az edzés, szóval minden. Egy évig tornáztam vele, majd 2014 januárjában váltottam az Insanity-re, ami szintén nagy kedvencem lett.

Az életmódváltásnak köszönhetően lett két nagyszerű hobbim is: a sport és a sütés-főzés, kell ennél több?

A Facebook-on itt találsz meg: fittkonyha.info

Az Instagramon ITT TUDSZ KÖVETNI (itt viszont nem csak étel/életmód posztok vannak, szóval csak erős idegzetűeknek : )  )