MN – avagy a Majdnem Nutella esete velem

FavoriteLoadingHozzáadás a Kedvencekhez
MN – avagy a Majdnem Nutella esete velem
Értékelés...

Az egész úgy kezdődött, hogy a Herbaházban “belebotlottam” a mogyorópehelybe… bedobtam a kosárba, mondván, hogy “majd jó lesz valamire”. Persze már akkor sejtettem, hogy mi is az a “valami”, amire jó lesz, de azért kellett némi utánajárás. Kutakodtam, keresgettem egy kicsit, és végül ezt a nutellához hasonlót sikerült összehozni…. (zárójelben megjegyzem, hogy HA nem adta volna be az unalmast a késes aprítóm, akkor szerintem sokkal szebb lett volna a végkifejlet…)

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg zsiradék (kb. feles arányban vaj és kókuszzsír keveréke mikróban felolvasztva)
  • 5 dkg mogyorópehely
  • 1 tk kakaópor
  • édesítő ízlés szerint (xilitet használtam)

Zsiradék felolvaszt, többi “alkatrész” hozzákever, ennyi. (mivel első próbálkozásom volt, ezért lett csak ilyen kis adag.)
Sajnos nekem elromlott a késes aprítom, így kicsit “szemcsés” maradt a krémem, de igazából ez nem ront az ízén, viszont nem is igazán tudja visszaadni a “nutella-fílinget”. Ettől függetlenül, azt mondom, hogy iszonyatosan tömény valami, nagyon finom, az a “feltétlen ki kell próbálni” kategória. (és persze legközelebb kipróbálom a kis késessel is : D )

IMG_20140215_001431

Hozzászólások

Az email címed csak te láthatod Required fields are marked *

Ellenőrzőkód: *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..